Brink verbijt de pijn en scoort tweemaal punten in Oschersleben

Het waren twee zware IDM Superbike wedstrijden voor Ricardo Brink van het SWPN-team op het circuit van Oschersleben, nadat hij een polsblessure opliep bij een crash in de kwalificatie. Gezien zijn blessures wist Brink twee knappe races te rijden, die een dertiende en twaalfde plaats opleverden.


Afgelopen weekend (6 t/m 10 juni) kwam SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind in actie tijdens de tweede ronde van het IDM Superbike kampioenschap. Net als het eerste evenement werd deze verreden op het circuit van Oschersleben. Tijdens de vrije trainingen liet Ricardo Brink een positieve indruk achter en wist hij constant zijn rondetijden verder aan te scherpen. Ondanks een crash in de tweede vrije training wist hij een negende tijd op de klokken te brengen. De eerste kwalificatie verliep naar wens met een keurige tiende tijd. In de tweede kwalificatie kwam Brink opnieuw ten val. Zowel Brink als de motor kwamen niet ongeschonden uit de strijd. Brink moest voor een check naar het ziekenhuis. Gelukkig was er niets gebroken, maar Brink was wel bont en blauw met onder andere een zeer pijnlijke pols en schouder. Omdat de tijden in de tweede kwalificatie amper verbeterd werden, kwalificeerde Brink zich als tiende voor de wedstrijden.

In de eerste race had Brink een matige start. Vanwege zijn pijnlijke linker pols liet hij de koppeling te vroeg los waardoor hij veel plaatsen verloor. In de eerste ronde wist hij zich van een zestiende naar een dertiende plaats toe te werken. Halverwege de race lag Brink in twaalfde positie, maar hij moest in het laatste deel wat terrein prijsgeven en kwam uiteindelijk als dertiende over de finishlijn. In de tweede race had Brink een goede start en ging als negende de eerste bochtencombinatie in. De coureur uit Ijsselmuiden was sterk onderweg in het eerste deel en kon zich lang handhaven in de groep voor plaats zeven. In de tweede helft van de wedstrijd begon zijn polsblessure weer flink op te spelen en moest hij de rijders voor hem laten gaan. Na achttien ronden finishte Brink op een twaalfde plaats. Gezien de omstandigheden waren het twee positieve wedstrijden. Brink heeft laten zien dat wanneer hij volledig fit is, dat hij kan vechten voor een sterke eindklassering. De volgende ronde van het IDM is van 6 t/m 8 juli op het circuit van Zolder in België.


Coureur Ricardo Brink:

‘We wisten tijdens de trainingen een goed tempo te vinden en was ook zeer tevreden over mijn rondetijden. Ik kwalificeerde mij als tiende, vijf plaatsen beter dan de vorige wedstrijd. Het was wel erg balen om twee keer te crashen tijdens de trainingen. Ik had erg veel last van mijn pols en ook van de rest van mijn lichaam tijdens de wedstrijden. Ik ben niet tevreden over het resultaat, maar wel over de snelheid die ik heb laten zien. Wanneer ik volledig fit aan de race kan beginnen, weet ik zeker dat we dit jaar mooie resultaten neer gaan zetten!’


Doneren

Doneeractie.nl

Facebook

OFFICAL PARTNER OF

Stichting Zorgeloos Kind staat bij de Belastingdienst geregistreerd als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

RSIN: 8527 18 731